TOPLU VERİMLİLİK İÇİN MALİYET ETKİLİ ÇÖZÜMLER

Toplu uygulamalar için belki de en iyi bilinen çözüm bir muylu tertibatıdır. Birini CNC platformuna sunmak, tek bir kurulumda çok sayıda parçanın birden çok yüklenmesine izin verir. NIKKEN, parça boyutu söz konusu olduğunda hiçbir sınırlama olmamasını sağlamak için bir dizi uyarlanabilir 4. Eksen Döner Tabla ve TAT destek kombinasyonu sağlar.

NIKKEN’in standart modüler muylu tertibatları çoğu talebi karşılamak için çeşitli uzunluklarda mevcuttur (standart olarak 500 mm, 750 mm ve 1000 mm). Çelik veya alüminyum seçenekleri kullanılarak hassas bir şekilde üretilen çözümlerimiz, neredeyse her takım tezgahı ve tabla uzunluğu ve kapasitesi için mükemmeldir. Tüm standart muylularımız, NCT200, CNC202 veya CNC260'ı içeren kompakt döner tabla serilerimize doğrudan monte edilecek ve bunlara uyacak şekilde tasarlanmıştır (diğerleri, tabii ki, bu tür gereksinimleri karşılayacak şekilde uyarlanabilir). Herhangi bir muylu kurulumunun kapsamını genişletmek için NIKKEN, farklı parçalar ve iş parçaları için çeşitliliğe ve uyarlanabilirliğe izin veren çeşitli iş tutma seçenekleri de sağlayabilir.

Birçok müşteriye sunulan popüler ve kanıtlanmış bir çözüm, muylu plakasına potansiyel olarak 6 taraflı işlemeye izin verebilecek bir ray sistemi eklemektir. Bu seçenek ve yetenek, üretkenliği büyük ölçüde artırır. Etkili şekilde birden fazla bileşen, muylunun her iki tarafına da yüklenebilir, ancak karşıt yüzlere monte edilebilir. Bu, muylunun bir yüzünde 3 tarafın ve bir sonraki yüzde kalan 3 tarafın (tek bir kurulumda bir ve iki çalışma) işlenmesine olanak tanır.

Bu, böyle bir kurulumun tipik bir örneğidir. Döngü her tamamlandığında tamamlanan iki parça ile birlikte dört parça tutulur ve işlenir. Bu, makinenin daha uzun süre çalışmasına izin verir ve operatöre döngüde ek iş yapma fırsatı ve kapsamı sağlar.

Uygulama Çalışması

TWM Teknolojisindeki son kurulum, muylu ile çoklu parça yüklemenin inanılmaz gücünü ve faydalarını mükemmel bir şekilde göstermektedir. Başlangıçta günde toplam 28 parça işleyen şirket, bir muylu çözümüne yatırım yapmayı seçti ve bu da günde 224 parçaya inanılmaz bir şekilde ulaştı! Nihayetinde bu çözüm, müşterinin talepleri karşılamak için daha fazla makine satın alma zorunluluğunu ortadan kaldırdı.

Daha küçük parçalar için, NIKKEN eksiksiz bir kompakt çok yüzlü Muylu çözümleri yelpazesine sahiptir. Bunlar, 4'e kadar iş mili çıkışına sahip hem tek eksenli hem de çift eksenli döner tablalar sağlama kabiliyetiyle birlikte, makinenin çalışma süresini önemli ölçüde artırabilir. Birden çok işmili, kompakt çok yüzlü muylu plakaları ve destekleri (gerektiğinde) ekleyerek toplam sürecin çalışma süresini gerçekten artırsa da, tek tek parçaların ve bileşenlerin etkin döngü süresini ve maliyetini önemli ölçüde azaltmak mümkündür.

Döner tablalarımız ve çözümlerimiz, üretim verimliliğini artırmada büyük bir rol oynayabilir!

Herhangi bir takım tezgahı ek bir eksenden yararlanabilir. Çoklu yükleme için uyarlanmış bir tek eksenli tabla (CNC), tek bir döngüde makine iş miline daha fazla parça sunma becerisine izin verir. Bir çift eksenli tabla (5AX) ekleyerek, söz konusu takım tezgahı tek bir işlemde anında beş taraflı işleme kapasitesine sahiptir. Bu, kurulum süresini azaltır, yükleme hatasını ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve dolayısıyla yeniden işleme ve hurda açısından tasarruflara katkıda bulunur.

UZMANLARA SORUN

Soru